AgendaXL – uitagenda en evenementenkalender


AgendaXL is een website ter bevordering van de kunst- en cultuursector. AgendaXL is gericht op het promoten van kunst, cultuur en uitgaan. Hierbij maken we gebruik van website(s), apps, sociale media en drukwerk. Naast een papieren versie van de stedelijke uitagenda in handzaam formaat geeft AgendaXL ook de programmaboekjes uit voor o.a. Haarlem Jazz and more, de Stripdagen en een gespecialiseerde Bewust Haarlem evenementenoverzicht.

Op de website komt de uitagenda samen met de locaties van podia, musea, recreatie, winkels en horeca. Verder wordt er een beeld gegeven van jaarlijkse evenementen en houden we de bezoeker op de hoogte van voor de doelgroep belangrijk of interessant nieuws uit de wereld van kunst, cultuur en uitgaan. Het hoofddoel is om meer bezoekers te generen bij voorstellingen, concerten, tentoonstellingen, evenementen en andere festiviteiten en activiteiten.

AgendaXL : nieuws over kunst en cultuur, uitagenda en evenementenkalender

AgendaXL UITagenda

AgendaXL bestaat sinds 2009 en is begonnen als een website, met daarop de uitagenda voor Haarlem en omstreken: HaarlemXL.

Meer overOpdrachtgeverOpdracht

Realisatie uitagenda en evenementenagenda

Het was de eerste website in Haarlem waar de agenda’s van alle Haarlemse podia en musea, inclusief evenementen, werden verenigt. In 2011 zijn we maandelijks een printversie van de uitagenda gaan uitgeven, de HaarlemXL UITagenda. In korte tijd is deze uitklapbare uitladder een begrip geworden in Haarlem en omgeving. In de zomer van 2013 zet HaarlemXL een nieuwe stap vooruit en lanceert het een online magazine, HaarlemXL.nl. In 2015 is AgendaXL ontstaan vanuit de behoefte van andere steden ook daar gebruik te kunnen maken van onze website en printbare uitladder / uitagenda.

Kunstenaars, acteurs, muzikanten, artiesten en andere creatieve mensen, laten zich vaak leiden door hun passie, idealen en verbeelding. Zij zijn de spiegels van onze beschaving en geven kleur aan onze wereld. De harde bezuinigingen zullen deze vaak ondergewaardeerde, maar onmisbare groep hard treffen en het culturele landschap ingrijpend veranderen. Vandaar dat we juist deze mensen willen steunen. Dat doen we door een platform te creëren waarop het publiek te zien krijgt wat er allemaal op het (culturele) programma staat, welke kortingsacties er gelden en waar je geweest moet zijn.

Liefhebbers van kunst, cultuur en uitgaan zijn de aangewezen mensen om de door hen geliefde kunstenaars, acteurs, musici, artiesten, creatieve instellingen, amateurgezelschappen en andere organisaties te promoten. Door publiek goed te informeren en bezoekers maximaal cultuur te laten afnemen, kan het aanbod op peil blijven. AgendaXL wil daar nadrukkelijk een bijdrage aan leveren.

Dit denken we te kunnen bereiken door te berichten over kunst, cultuur, winkelen en uitgaan Onze is liefde voor kunst en cultureel erfgoed is XL – vandaar.

AgendaXL is onderdeel van Newton Media, gevestigd te Haarlem.
Voor AgendaXL was de opdracht volledig: bouw een website met zowel handmatige als geautomatiseerde nieuws- en agendavulling aangevuld met user input. Zorg dat de informatie van de website op korte aantrekkelijke wijze op Social Media verschijnt.

Door gebruik te maken van diverse persberichtenservices en een specifiek e-mailadres dat automatisch wordt ingelezen creëren we een berichtenstroom die handmatig gecontroleerd wordt en waarvan een eindredactie kan bepalen of deze berichten aan de voorwaarden en kwaliteitseisen voldoen. Zo blijft er sprake van maatwerk zonder dat er aan kwantiteit ingeboet wordt.

Door contacten te leggen en gebruik te maken van de feeds die organisatoren en locaties zelf aanmaken is een groot deel van de vulling van de uitagenda in grote lijnen verzekerd. Door bezoekers de mogelijkheid te geven zelf ook events aan te (laten) maken is de verscheidenheid van agendaitems groter en diverser dan de meeste andere websites op dit gebied.

In aanloop naar een eigen systeem van online kaartverkoop worden nu reeds aanbiedingen en kortingen gegeven bij een aantal geselecteerde evenementen en locaties, waardoor het voor bezoekers aantrekkelijker wordt gemaakt de website regelmatig te bezoeken.

Social Media vulling geschied volledig geautomatiseerd, waarbij de inhoud per social mediakanaal kan worden aangepast voor maatwerk en personal touch.

 

Hits: 30